Už ve starověké Číně šla samotná léčba ruku v ruce s dietetikou a prevencí. Lidé žili, jedli a chovali se tak, aby to bylo v co nejmenším rozporu s přírodními vlivy, které je obklopovaly. Když už prodělali nějaké onemocnění, které je vyčerpalo, snažili se o to, aby se jejich „síla“ co nejlépe a nejrychleji zregenerovala. A to, mimo jiné, i stravou a bylinkami. K tomuto účelu lze použít i posilující bylinná směs OBNOVA ZÁKLADU.
Bylinná směs OBNOVA ZÁKLADU je sestavená tak, aby celistvě doplňovala jak vyčerpanou YIN, tak prázdnotu QI. Úbytek jinové složky naší podstaty a ztráta životní energie Qi patří dnes mezi nejčastější symptomy pacientů. Ona vyčerpanost se podílí na mnoha nemocech a právě uvedením těla do harmonie tím že doplníme to co chybí je nejlepší cesta ke zdraví. Tato bylinná směs je určena pacientům se závažnými nemocemi, lidem trpícím únavou a vyčerpaností, ženám po porodu, lidem s nedostatečností krve, která se projevu studenými končetinami a pod. Bylinná směs se slžena ze sedmi druhů bylin.
REN SHEN, SHAN YAO a DAZAO významně doplní QI.
BAI MU ER, GOU QI ZI a HEI ZHI MA doplňují YIN
DANG GUI rodí krev.
Tuto směs můžete přidávat do polévek, omáček a dalších pokrmů. Jeden takový recept na posilující polévku si ukážeme.
REN SHEN, SHAN YAO a DAZAO významně doplní QI.
BAI MU ER, GOU QI ZI a HEI ZHI MA doplňují YIN
DANG GUI rodí krev.
Tuto směs můžete přidávat do polévek, omáček a dalších pokrmů. Jeden takový recept na posilující polévku si ukážeme.
Obsah balení je 15g
Cena 35,- Kč + poštovné
Objednávejte na cernazelva@gmail.com nebo mobilu: 704127111
Co na přípravu polévky budeme potřebovat?

Ingredience:
2 větší mrkve, 1/4 celeru (menšího), 1/4 kapusty, 1 větší cibule, 4 plátky čerstvého zázvoru, 3 lžíce francouzského droždí – sušeného lahůdkového, sůl, sójovou omáčku Shoyu nebo Tamari, nové koření, kuličkový pepř, bobkový list, kmín a jeden sáček bylinné směsi Obnova základu, labužníci mohou na závěr přidat ječmenné miso a sezamovou omáčku Tahini.
Ingredience, které se v běžné kuchyni často nepoužívají, jako je například Tahini, ječmenné miso, francouzské sušené droždí a sojová omáčka Tamari či Shoyu, jsou běžně k dostání v prodejnách se zdravou výživou. Syrový zázvor lze koupit ve většině supermarketů.
Postup:
Očištěné a omyté maso – nebo přes noc namočenou sóju s obilovinou – vložíme do tlakového hrnce, přidáme vodu (místo vody můžeme použít i červené víno), sůl, cibuli, kuličkový pepř, nové koření, kmín, bobkový list, bylinnou směs Obnova základu a pod tlakem vaříme minimálně 2 hodiny. Po uvaření přes síto scedíme do připraveného kastrolu. Přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu a zázvor, francouzské sušené droždí, sójovou omáčku, podle potřeby dolijeme vroucí vodou a vaříme cca 20 minut. Na závěr do hrnce vložíme obrané a naporcované maso či obilovinu s boby. Na talíři můžeme dochutit 1/4 kávové lžičky ječmenného misa a lžičkou sezamové omáčky Tahini. Takto připravená polévka nám v lednici vydrží cca 4 dny. Doporučená konzumace je dvakrát denně jeden talíř po dobu 4 dnů.
Zdroj: Most ke zdraví
Žádné komentáře:
Okomentovat